Luchtzuiveren is gezonde en frisse lucht inademen

luchtzuiveren
 
 
 
 
Waarom is het verstandig om airconditioning aan te schaffen?
Daarmee voelt men zich beter en bent u ook actiever. Bovendien ademt u zuivere lucht in, ook erg belangrijk. Tegelijk zijn de nieuwste generaties airco`s energiezuinig, passen in elk interieur maar ook nog eens bij elke levensstijl.
 
Lucht zuiveren is erg belangrijk maar desondanks wordt hieraan te weinig aandacht aan besteed. En niet schone lucht kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals astma en hinder bij het ademhalen.
Het is ook om rook en vieze geurtjes te verwijderen en betekent ook het wegwerken van huisstofmijt, pollen en andere onzuiverheden.
Luchtzuivering is erg belangrijk voor mensen met allergieŽn. Om lucht te reinigen en vieze luchtjes te verwijderen zijn filters nodig.
 
Filters
En het type filter hangt af van het airconditioningsysteem. Welk filter nodig is hangt dan weer af van de efficiŽntie. Deze efficiŽntie is de weerstand van de stofdeeltjes dat het biedt. Met andere woorden, de grootte van de stofdeeltjes en het aantal die het filter tegenhoudt.
Nog een manier om de efficiŽntie van het filter te meten is hoeveel kubieke meters de ventilator door het filter stuurt.
 
luchtzuiveren
 
Enkele soorten filters
Het ontgeurend luchtfilter. Houdt op de eerste plaats productie van microben tegen, van bacteriŽn en van virussen. Ten tweede verwijdert dit filter onaangename geuren en sigarettenrook.
Het filter is altijd in combinatie met een luchtzuiveringsfilter.
 
Het luchtzuiveringsfilter. Houdt ook productie tegen van virussen en bacteriŽn. Daarnaast vangt het de fijnste stofdeeltjes op. Er zijn hier twee aparte filters te onderscheiden. Aan de voorzijde een luchtreinigende elektrostatisch filter en aan de achterzijde een geurverdrijvende actief koolfilter.
Dit soort filter is altijd in combinatie met een gewoon luchtfilter.
 
Het luchtfilter
Vangt de kleine stofdeeltjes op zodanig dat er een constante toevoer van schone lucht is. Zit dit filter verstopt, dan met een stofzuiger schoonmaken of met zeep en warm water.
 
Waarom is onderhoud belangrijk?
-
Minder kans op storingen.
-U houdt de lucht zuiver door de filters op tijd schoon te maken of te laten schoonmaken. U zult ook nog wel eens de filters
 moeten laten vervangen.
-Door goed en preventief onderhoud zal de airco- installatie langer meegaan.
 


Dus nogmaals!
Goedwerkende filters zijn dus heel erg belangrijk wat de luchtzuivering betreft. Maak deze dan regelmatig schoon of vervang de filters. Daarmee bent u verzekerd van een prima kwaliteit lucht.

 
luchtzuiveren met airco