Ventileren is ook een voordeel van airconditioning

ventileren met airco
 
 
 
 
 
 
 
 
Ventilatie is het binnenhalen van buitenlucht en het afvoeren van binnenlucht. Luchtventilatie is nodig in een gebouw of in een ruimte om de lucht schoon en fris te houden. Daarnaast zorgt luchtventilatie voor een gezonde zuurstofconcentratie.
Onvoldoende ventilatie is slecht voor de gezondheid en zorgt bovendien ook nog eens voor een benauwde, muffe en vochtige atmosfeer in woning of bedrijf.
Luchtventilatie kan op twee manieren bijdragen aan een gezond leefklimaat. De eerste manier is vaak ramen en deuren openzetten. Maar dan kan warmte of juist kou uw woning binnendringen dus deze manier werkt niet optimaal.
De tweede manier is de hulp inroepen van een airco die voor de juiste luchtventilatie zorgt en ook nog eens koelt, dus een aircoventilator.
 
ventilator
 
Wat is luchtbehandeling?
Luchtbehandeling is het regelen van de lucht in binnenruimten. Dat regelen kan op diverse manieren. Genoemd worden bevochtigen en ontvochtigen, klimaatregeling, luchtreiniging en ventilatie. Luchtbehandeling is erg belangrijk want de lucht die binnenshuis wordt ingeademd is van een vrij lage kwaliteit.

Waarom de juiste luchtbehandeling?
Bij onvoldoende ventilatie zal langzaam, maar wel zeker, een tekort aan zuurstof ontstaan en een teveel aan koolzuurgas. Door de juiste luchtbehandeling wordt lucht van buiten aangevoerd die zuurstofrijk is. Door ventilatie wordt het binnenshuis niet te vochtig. Een goede luchtbehandeling geeft
minder kans op luchtwegeninfecties, minder kans op astma, minder kans op allergieŽn, minder kans op concentratieverlies en minder kans op hoofdpijn.

Wat is een ventilator?
Deze zorgt er voor dat de lucht in beweging komt. Daardoor ontstaat er een windje dat langs uw lichaam gaat. Dat koelt het lichaam af en u kunt de warmte iets beter verdragen.
Let op! De temperatuur blijft echter hetzelfde.
 
ventilator

Waarom ventileren?
-Minder kans op CO2 vergiftiging.
-Minder vocht in de woning.
-Minder schadelijke stoffen.
-Lagere temperaturen in de zomer.
-Minder tocht.
-Ook wordt het veiliger met ventileren. Ramen en of deuren hoeven niet meer openen.
-Minder insecten.

Wat is een aircoventilator?
Deze zorgt niet alleen voor luchtcirculatie maar koelt de lucht en brengt de relatieve vochtigheid naar beneden.

Ventileren is ontzettend belangrijk omdat de nieuwe woningen steeds meer worden geÔsoleerd dus minder of geen gaten en kieren.
 
ventileren met airco