horeca airco
 
 
 
 
Airconditioning is niet meer weg te denken in kantoren en in de horeca. Mensen willen werken en van een verblijf genieten met prettige temperaturen en een fijne luchtvochtigheid.
Beiden zorgen voor een betere concentratie waarbij de prestatie zal toenemen. Slapen en eten in de horeca moet ook plaatsvinden onder de aangenaamste luchtcondities.
Winkelen met een lekkere temperatuur, dat is wat een winkelklant vraagt. En hoe langer een klant in de winkel blijft, des te meer zal er gekocht worden.

Een systeem dat eigenlijk overal toepasbaar is, is het VRV III systeem. Dit stukje technologie geeft nog meer capaciteit, installatiegemak en rendement. De afkorting VRV betekent Variable Refrigerant Flow.
Een variant van dit systeem is de VRV II. Deze is compacter en lichter.
Kenmerken van beide systemen zijn de betrouwbaarheid, energiezuinigheid en gebruiksvriendelijkheid.
 
airco horeca
 
KANTOOR
Een gezonde en fijne leefomgeving is van belang voor alle kantoormedewerkers. En dat houdt een correcte temperatuur in en een juiste vochtigheidsgraad. Het resultaat is een prettig gevoel en betere prestaties. Daarbij is er een keuze te maken uit enkele geschikte modellen.
 
Het kanaalmodel
Hierbij wordt het apparaat weggewerkt in het plafond. Wat te zien is zijn de roosters. De lucht wordt verdeeld via leidingen of buizen naar de verscheidene inblaasroosters. Geschikt voor de wat grotere kantoren.
 
Het wandmodel
En dit model is van toepassing voor het kleine kantoor. Snel en makkelijk te plaatsen. Andere voordelen zijn dat het wandmodel superstil is en een interessant design heeft.

Het satellietmodel
De centrale airco zit boven het plafond. De meerdere roosters zijn verbonden met de centrale airco- unit. De roosters zijn centraal in het plafond ingebouwd. Men ziet dus alleen het rooster.
Dit model wordt gekozen omdat het de grootste centrale punten koelt maar ook omdat het model niet opvalt.
 
Multi split airco
Ideaal als er meerdere kantoorruimten tegelijk moeten worden gekoeld. Hierbij is er sprake van één buitenunit en meerdere binnenruimten. Ook is het mogelijk elke kantoorruimte apart te koelen.
 
VRF- systeem
Bij dit systeem komt het erop neer dat de hoeveelheid koudemiddel binnen dit systeem kan variŽren.
Bij een airco zijn ventileren, verwarmen en koelen aparte processen. Bij dit systeem kan een kantoorruimte worden gekoeld terwijl een andere kantoorruimte kan worden verwarmd.
 
Het VRV- systeem
Wordt toegepast indien meer dan vijf kantoorruimten moeten worden gekoeld, of verwarmd. Bij dit systeem is één hoofdkoelleiding. Vandaar uit gaan er aftakkingen naar de kantoorruimten.
VRF en VRV is een compleet klimaatsysteem.

airco kantoor

HOTEL EN HOTELKAMERS
In een hotel maar met name in een hotelkamer moet een aangenaam klimaat heersen. In principe brengt u alleen de nacht door in een hotelkamer. Dan moet er een aangename temperatuur heersen voor een voortreffelijke nachtrust. Ook hier zijn verscheidene modellen beschikbaar.

De cassette plafond inbouwmodel
Dit systeem van airconditioning wordt heel vaak toegepast in hotelkamers. Alleen een rooster is zichtbaar en de temperatuursbeheersing en de luchtverdeling zijn prima.
Andere voordelen zijn een laag geluidsniveau, geen tochtverschijnselen en vrij eenvoudige montage.
 
Het VRF/ VRV systeem
Veel binnenunits worden aan één systeem aangesloten en kunnen zelfs onafhankelijk van elkaar werken. Het systeem gaat bijzonder zuinig om met energie dus lage energiekosten en lage belasting van het milieu.
 
Het wandmodel
Kan prima worden geÔntegreerd in een hotelkamer. Worden hoog aan de wand gezet waardoor de vloer helemaal kan worden gebruikt voor het kamermeubilair.
 
Het satellietmodel
Hierbij zit het luchtkanaalsysteem boven het plafond. De hotelkamerroosters zijn verbonden met de centrale airco. Alleen een rooster is zichtbaar en is nauwelijks opvallend.
Nog meer voordelen zijn: een bijzonder laag geluidsniveau, de koele lucht komt overal en kan de hotelkamer verwarmen indien voorzien van een warmtepomp.

Het kanaalmodel
Geeft een uitzonderlijk goede luchtverdeling en de werking is fluisterstil.
 
 
 
RESTAURANTS
U wilt genieten van uw heerlijk maaltijd dus moeten de omstandigheden goed zijn. En die omstandigheden zijn een goede luchtvochtigheid en een goede temperatuur. Zijn beiden optimaal, dan zult u heerlijk genieten van uw ontbijt, van uw lunch en van de warme maaltijd. Enkele veelvoorkomende aircomodellen in restaurants worden besproken.
 
Het cassette- plafond inbouwmodel
Dit type airco is onopvallend aanwezig. Dit model wordt voor een groot deel in het plafond weggewerkt. Zichtbaar blijft dan een slanke en moderne vormgeving.
 
Het kanaalmodel
Onder het eten zult u zo goed als niks horen en waar u ook zit in het restaurant, u zult genieten van de prima luchtverdeling.

VRF en VRV systeem
Vindt zijn bestemming bij grote eetzalen. De units zijn apart in te stellen. Door meerdere buitenunits aan elkaar te koppelen kunnen kan het netwerk van binnenunits voldoen aan elke behoefte.


airco restaurant

WINKELS
Lekker shoppen in een winkel waar het warm is, is geen pretje. Het verblijf in zo`n winkel zal dan ook van korte duur zijn. En van korte duur betekent weinig of niks verkopen.
Een klant wil bijvoorbeeld rondneuzen, passen en de tijd nemen om de juiste aankoop te doen. Dat moet dus echt gebeuren onder ideale luchtomstandigheden dus een airco is noodzakelijk in een winkel! Enkele aircomodellen die geschikt zijn voor winkels.
 
Het vloermodel
Geeft een perfect uitblaaspatroon in combinatie met een fluisterstille werking.
 
airco winkel
 
Het satellietmodel
Wat er zichtbaar blijft heeft zeker geen storend effect op het interieur. Het model kan koelen natuurlijk maar ook verwarmen mits voorzien van een warmtepomp.
 
Het VRF en VRV systeem
Voor winkels met een groot oppervlak en enkele verdiepingen. De binnenunits kunnen apart worden ingesteld. Hartstikke makkelijk want een hogere verdieping zal meer koelvermogen vragen dan de begane grond.
 
De industrie
De industrie kan niet meer zonder een luchtbehandelingsysteem. En welk model dan ook van toepassing is maakt niet uit als het maar prima werkt. Iedereen zal er gemak van hebben. Iedereen zal een gezonde leefomgeving hebben.
 
horeca airco