Het wandmodel is een graag geziene gast in de slaapkamer

wandmodel airco
 
 
 
 
 
 
 
Met airconditioning haalt u gezondheid in huis. Want met behulp van een airco wordt de lucht in uw leefruimte zuiver. De lucht wordt ook nog eens ontvochtigd en zullen vieze geuren verdwijnen. Uw leefruimte wordt aangenaam koel, en dat is een goede zaak want u gaat daardoor beter presteren. Ook de concentratie zal met sprongen vooruit gaan.
Kortom, met een airconditioning zal uw leefcomfort worden verbeterd. De investering die u doet zal u dubbel terugbetalen wat uw gezondheid betreft.
 
Het bepalen van de juiste keuze van een airconditioning
Dan speelt het energieverbruik zeker een rol. Wat ook een belangrijke rol speelt bij het bepalen van de keuze zijn de filters. Vraag uw leverancier hiernaar!
De binnenunit mag weinig geluid voorbrengen, en dat geldt ook voor de buitenunit. Daar zit de koelmotor in.
De buitenunit moet elk weertype kunnen doorstaan. De buitenunit bepaalt in grote lijnen hoe lang een airco meegaat.
 
Waar worden wandmodel airco`s gebruikt?
Voor kantoorruimten en in woningen, met name in slaapkamers zowel nieuw als bestaand. Er is een wandmodel zonder buitenunit. Deze wordt toegepast in hele oude panden, flats en op plaatsen waar een buitenunit niet wenselijk is of technisch gezien niet mogelijk.
 
Waar wordt een wandmodel airco gemonteerd?
De binnenunit wordt aan een wand vastgemaakt.
 
Hoe functioneert een wandmodel airco?
Bij het wandmodel wordt warmte onttrokken. De warmte zit in de lucht die door de binnenunit stroomt. Deze warmte komt in een koelmiddel dat circuleert tussen de buiten- en de binnenunit.
In de buitenunit wordt de opgenomen warmte teruggegeven aan de buitenlucht. Hierna zal het koelmiddel weer terugstromen naar de binnenunit. Daar begint de cyclus weer opnieuw net zolang totdat de ingestelde temperatuur is bereikt.
 
wandmodel
 
Het koelmiddel van een wandmodel
Het koelmiddel dat wordt gebruikt is vrij van chloor en daardoor geen gevaar wat de ozonlaag betreft. Koelmiddelen zijn R-407C, R 410A en R-134A en R290 wordt veelvuldig gebruikt. Een koelmiddel moet een laag kookpunt hebben. Daarnaast moet een goed koelmiddel zich snel kunnen omzetten van gas naar vloeibaar.
 
Het onderhoud aan het wandmodel
En onderhoud is heel belangrijk! Want pleegt u geen onderhoud, dan kunnen de vervuilde filters ernstige schade berokkenen aan uw installatie. Dus regelmatig de filters schoonmaken is een eerste vereiste. De buitenunit één of twee keer per jaar ontdoen van stof, bladeren en ander grof vuil.

Hoe kunt u het koelvermogen berekenen?
U moet eerst kijken naar de volgende zaken zoals de ligging van de ruimte die u wilt koelen. De zon speelt ook mee want veel zon zal uw ruimte opwarmen waardoor er meer gekoeld moet worden. Het aantal mensen dat regelmatig gebruikmaakt van de ruimte.
Er is per kubieke meter tussen de 30 en 40 Watt nodig. U kunt het volume uitrekenen en dat vermenigvuldigen met 30 of 40 Watt. De uitkomst is dan het koelvermogen dat u nodig heeft.
 
Van welke materialen is een wandmodel airco gemaakt?
Bij het maken van een wandmodel airco wordt verzinkt staalplaat gebruikt. De leidingen zijn gemaakt van koper.
 
wandmodel airco
 
Enkele voordelen van een wandmodel
-Vrij eenvoudig te installeren.
-Ziet er mooi uit, is klein wat afmetingen betreft en springt zuinig om met energie.
-Het geluidsniveau is bijzonder laag.
-Standaard voorzien van een infrarood afstandsbediening.
 
Enkele nadelen van een wandmodel
-
Aan de buitenkant kan het geluidsniveau behoorlijk zijn.
-Ruimten groter dan zo`n 50 vierkante meter kunnen niet met een wandmodel airco worden gekoeld.
 
 
wandmodel airco