De monoblock is bedoeld om in een ruimte te werken

monoblock model airco
 
 
 
 
 
 
Airconditioning ! En airconditioning is bezig aan een geweldige opmars, en terecht. Diegene die een aircosysteem heeft kan nooit meer zonder. Niet alleen de particulier heeft het ontdekt, ook vele bedrijven. Winkels, kantoren, hotels, restaurants en ook in de auto is een airco- installatie aanwezig. En men kan er het hele jaar door van profiteren. In de zomer voor de heerlijke aangename koelte, in de winter voor de behaaglijke warmte.
En wat de prijs betreft hoeft u zich geen zorgen te maken. Prima werkende airco`s die er mooi uitzien tegen een betaalbare prijs. Dat is ook de kracht; veel comfort voor relatief weinig geld.
Heeft u nog geen airco- installatie…koop er dan maar snel een en laat u geestelijk en lichamelijk lekker verwennen.
 
Een monoblock airco is een toestel zonder buitenunit. U moet twee gaten boren door de muur naar buiten. De twee doorvoeren moet u in de geboorde gaten bevestigen. De buitenzijde afdekken met een rooster. Een monoblock airco is een combinatie van de buiten- en binnenunit in één apparaat.
 
Voordelen van een monoblock
-
Er is geen installateur voor nodig voor de aansluiting.
-In diverse winkels te koop aangeboden.
-Makkelijk te verplaatsen.
-Modern design.
-Het luchtfilter is eenvoudig te reinigen.
-Het uitblaasrooster is verstelbaar.
 
Nadelen van een monoblock
-
De werking is niet optimaal dus meer geschikt voor kleine ruimten.
-Gebruikt veel stroom om de warme lucht af te voeren.
-Het is een behoorlijk log apparaat. Neemt daardoor veel plaats in evenals de slang die in de ruimte aanwezig is. Bij elkaar
 is het geen schoonheidsplaatje.
 
monoblock airco
 
Koelmiddel dat wordt gebruikt bij een monoblock
Het koelmiddel dat kan worden gebruikt is R410A.
 
Onderhoud van een monoblock airco
U moet regelmatig het luchtfilter reinigen. U kunt uw onderhoud ook uit handen geven aan een erkend vakman. Dan bent u altijd verzekerd van een juist functionerende installatie.
 
Hoeveel koelvermogen heeft u nodig?
Dat hangt af van het volume van de ruimte die u wilt koelen. Vaak wordt een vuistregel genomen. Deze regel zegt dat u per kubieke meter ongeveer 40 Watt nodig heeft. Uw ruimte heeft een lengte van 6 meter, een breedte van 3 meter en een hoogte van 3 meter. Het volume is dan 54 kubieke meter keer 40 Watt en dat is dan 2160 Watt koelvermogen.
 
Interessante keuze deze monoblock airco!
En dat komt op de eerste plaats door de vrij eenvoudige installatie. Bovendien is de prijs gunstig en het ziet er best goed uit. Niet geschikt voor wat grotere ruimten maar prima voor een woonkamer.


monoblock model airco