Modellen airco

aircomodellen
 
 
 
 
 
 
 
Er zijn best wel veel soorten airco`s. Op deze pagina worden deze soorten in het kort behandeld.
De vermelde prijzen dienen als voorbeeld. U kunt er nooit rechten aan ontlenen!
U mag zelf uw airco-toestel in bedrijf stellen in BelgiŽ.

De raamkoelers ofwel raam airconditioning ofwel windowunit
Een raamkoeler komt in een venster, boven een deur of in een buitenmuur en is gecombineerd in één apparaat. De raamkoeler is een eenvoudige model en is laag in prijs. Het geluidsniveau is behoorlijk, en dat is dan weer een nadeel. Ook de installatie valt op zich wel mee maar er moet wel wat breekwerk worden verricht. De richtprijs ligt rond de 650 euro exclusief eventuele montagekosten.
 
De splitunit airco
Bestaat uit één buitenunit en uit één binnenunit. Deze staan met elkaar in verbinding dus er kan maar één ruimte worden geconditioneerd. De koelmotor staat buiten. Een splitunit kan ook uit meerdere binnendelen bestaan maar er blijft echter één buitendeel.
Richtprijs van een splitunit is 450 euro exclusief eventuele montagekosten.
 
De multisplit airco
Hierbij worden meerdere binnenunits gekoppeld aan één buitenunit. Elke binnenunit kan apart worden ingeregeld. Het voordeel is dat u verschillende modellen van binnenunits kunt installeren, elk met zijn eigen pluspunten. De buitenunit is sterk, erg compact en bestand tegen alle weersomstandigheden. De richtprijs ligt rond de 1500 euro.
 
De wandairco
En de wandairco heeft interessante voordelen. Kan aan elke wand worden gemonteerd, is licht van gewicht en klein van afmetingen. U hoeft bij het inrichten van een ruimte geen rekening met een wandairco te houden. Een wandairco beschikt over ruim voldoende capaciteit om een ruimte afdoende te koelen. Vanaf 520 euro is er een wandairco en de prijs is uiteraard zonder installatiekosten.
 
De vloerairco
Deze soort staat op de vloer en is tegen een wand bevestigd. Een uitkomst in ruimten met een laag plafond. De installatie is voor een handige klusser wel te doen. U kunt de vloerairco met een afstandsbediening regelen. Nadeel is wel dat deze vloerairco zal opvallen.
Richtprijs is ongeveer 1600 euro voor een oppervlak van 45 vierkante meter.
 
De satellietairco
Een satellietairco bestaat uit meerdere roosters. Deze zijn verbonden met de centrale airco-unit door middel van een luchtkanaalsysteem. Installatie vindt plaats boven het plafond. Een satellietairco wordt met name gebruikt in restaurants, winkels een kantoorruimten omdat deze airco niet opvalt. Bij deze soort is meestal een warmtepomp aanwezig dus ook verwarmen is mogelijk.
De richtprijs is rond de 3000 euro exclusief installatiekosten.
 
De inbouwairco
Geschikt voor ruimten waar installatiemogelijkheden zijn beperkt en waar de airco zo min mogelijk mag opvallen. Kenmerk is dat een inbouwairco bijzonder plat van constructie is. Worden vooral gebruikt in winkels en nieuwbouwhuizen. Het regelen gaat met een afstandsbediening.
De prijs van een inbouwairco ligt rond de 700 euro en ook weer zonder montagekosten.
 
De cassette- plafond inbouwairco
Met name uitermate geschikt voor systeemplafonds, voor een verlaagd plafond en plafonds die een beperkte inbouwhoogte beschikbaar hebben. De binnenunit is nauwelijks te zien en toch krijgt men een goedverdeelde koele luchtstroom. Er zijn enkele typen van deze soort met verscheidene koelcapaciteiten. De prijs van deze cassette- plafond inbouwairco ligt rond de 2000 euro exclusief inbouwkosten.
 
De cassette- plafond onderbouwairco
En deze airco- unit hangt in het zicht. Heeft wel als voordeel dat deze ver kan blazen en daardoor uitermate geschikt is voor langere ruimten. Vraagt bovendien geen extra bouwkundige aanpassingen. De indicatieprijs is ongeveer 2800 euro.
 
De kanaalairco
Wordt met name gebruikt in technische ruimten en kunnen voldoen aan hoge eisen die worden gesteld aan ingewikkelde airconditioninginstallaties. Deze soort airco wordt boven een plafond geplaatst en is zo goed als onzichtbaar in een ruimte aanwezig. Voordelen zijn een superstille werking en een perfecte luchtverdeling. Richtprijs is ongeveer 2900 euro zonder montagekosten.
 
De mobiele airco
De mobiele of verrijdbare of portable airco wordt gebruikt in de kleinere ruimten. Staat op kleine wielen dus transport is makkelijk. De afvoer gaat met een buis die naar buiten moet gaan. Nadeel van de mobiele is deze minder goed koelen dan vaste.
De prijs begint vanaf ongeveer 270 euro.
 
De monoblock airco
En dat wil zeggen dat het een toestel betreft zonder buitenunit. Hierbij wordt de warme lucht via een slang naar buiten gebracht. Dat kan via een deur of raam. Het is een wandmodel, past in elk interieur en de installatie is betrekkelijk eenvoudig. Een belangrijk item is dat deze soort zuinig omgaat met energie. De prijs ligt rond de 900 euro.
 
De design airco
Een design airco moet zijn werk naar behoren doen. Maar het moet meer bieden zoals prettig om naar te kijken, in diverse kleuren beschikbaar zijn of fungeren als een kunstwerk. Wat ook echt `design` is, is dat het front verwisselbaar is. Zo hoeft u niet altijd tegen hetzelfde aan te kijken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor uw favoriete vakantiefoto of voor een foto van de kinderen.
Met een design airco krijgt u wat u wilt! De prijs is moeilijk weer te geven. Reken maar vanaf ongeveer 600 euro.

aircomodellen